Sprognyt

“Korrekt!?” – en fantastisk ny bog om det danske sprog

af Thorbjørn

Min ven og kollega udi sprogentusiasme, korrekturlæsning og oversættelse – samt meget mere – Oliver Holm er i november 2020 debuteret som forfatter, og det har han gjort aldeles fremragende. Værket hedder “Korrekt!?”, og jeg er ikke bange for at indrømme, at jeg havde en del aha-oplevelser undervejs i læsningen: Oliver Holm er virkelig en connoisseur hvad angår det danske sprog. Jeg vil ikke vurdere, hvem der er den bedste korrekturlæser i landet (Oliver sælger samme ydelser som Eskil og nærværende signatur!), men Oliver Holm er helt sikkert i en klasse for sig, når det kommer til pædagogisk og på et skyhøjt fagligt niveau at forklare og anskueliggøre det danske sprogs mange finurligheder.

Det er jo altsammen meget godt, men emnet kunne sagtens behandles knastørt. Tværtimod er det imidlertid særdeles underholdende at bladre i “Korrekt!?” Forfatteren har haft en fest med at sammensætte imponerende fantasifulde sætninger som illustration på regler og praksisser. Ovenikøbet får man også bogstavelige illustrationer i form af underholdende stregtegninger og nydelige fotografier.

Alt i alt kan jeg kun kraftigt anbefale denne bog til sprognørder og -entusiaster såvel som til fx forældre, der skal hjælpe deres børn i coronahjemmeskolens dansktimer.

Forfatter: Oliver Holm. Illustrationer: Claudia Laura Holm. Sider: 210. Forlag: Autarkian Press. Pris: 179,- kr. inklusiv forsendelse. Bestilling: misereion@gmail.com

One thought on ““Korrekt!?” – en fantastisk ny bog om det danske sprog

  1. Det er en fantastisk givende bog. Den gør en glad i “låget og så får man svar på så mange spørgsmål, som man ellers søger forgæves efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *