Nyboderbaserede fortællinger

De Gule Stokke refererer til de karakteristiske bygninger i Nyboder. Det er i en af disse århundreder gamle boliger, at De Gule Stokke Kommunikation en novemberaften i 2017 blev grundlagt af cand.scient.pol., journalist (DJ) Thorbjørn Hein og cand.mag., professionel billedmedieoversætter (DJ) Eskil Hein.


Thorbjørn har praktisk erfaring som planlægger af psykologiske operationer i Afghanistan (2008), Defence Diplomacy-rådgiver for Danmarks ambassadør i UK (2009-2010), civilt-militært samarbejde i Afghanistan (2010-2011), Public Affairs-planlægger og -rådgiver med NATO til søs (2014 og 2018), forandringskommunikation for Maersk Line (2015-2016) og Public Affairs under skarp indsættelse til søs i dansk kontekst (2016).

Til daglig arbejder Thorbjørn i grænsefeltet mellem forsvaret henholdsvis den offentlige og private, civile sektor, specifikt med planlægning af kommunikation og eksekvering af forskellige kommunikationsprodukter. Desuden er han som officer af reserven tilknyttet Arktisk Kommando som operativt indsat orlogskaptajn 4-6 uger om året.

Thorbjørn er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole, Københavns Universitet og en række militære institutioner.


Eskil er cand.mag. i Engelsk og Historie fra Københavns Universitet. Han har siden 2005 arbejdet som professionel oversætter, primært inden for film og tv. Han har flere gange optrådt i medierne som ekspertkilde inden for oversættelse og tiltrak sig i 2016 positiv offentlig opmærksomhed som manden, der fordanskede den slang-tunge, norske serie “Skam” for DR3.

Hans arbejde kan primært ses på DR og TV2, men han har også udført oversættelses- og korrekturopgaver for en lang række danske virksomheder og institutioner.

Eskil er medlem af Dansk Journalistforbund og sidder i bestyrelsen for teksternes specialgruppe, Forum for Billedmedieoversættere (FBO).